onsdag den 9. juni 2010

Shopaholik - HJÆLP!

Okay, sygdommen er konstateret ... Jeg er SHOPAHOLIKER! Den sidste måned har jeg brugt 3400 kr. og det er altså for meget, når man ikke engang har et arbejde!!!
Du tænker sikkert over hvordan man kan nå at bruge så mange penge på så lidt tid - Men det er faktisk ganske nemt..
Det kan foreksempel være ligesom i fredags: Jeg skulle liiige ned i byen med en job-ansøgning, og ved siden af den café hvor ansøgningen skulle afleveres, ligger butikken 'step in' som har det fedeste tøj! Og jeg måtte jo lige se lidt på deres nye tilbud. Så lå der forresten også en make-up butik 100 meter derfra, som jeg lige skulle kikke på o.s.v.
Og da jeg kom hjem, måtte jeg så erkende, at jeg havde brugt 500 kr. Ups...

Jeg ved at jeg ikke er den eneste desperate teenages pige med økkonomiske problemmer, så jeg har besluttet at finde hjelp til jer - og mig selv!

Først må man finde ud af, hvorfor vi shopper så meget. I mit tilfælde kan det tit være fordi jeg for ondt af mig selv og det giver en lille kort varig lykke følelse at få noget nyt. Følelsen af nyt lækkert tøj når man kommer hjem, er bare uimodståelig!
Det kan også være fordi jeg skal en tur i byen med veninderne, for hyggens skyd. Først går vi på café, og det koster jo tit en del vis man er sulten. Og så skal der shoppes, og jeg kan simpelthen ikke sige fra når alle de smukke kjoler, jeans, sko o.s.v. kikker på mig med bedende sygninger og skindende prisskilte.
Og når hygge-turen så er slut, så er min penge-pung kaput!

Jeg har fundet nogle løsninger på problemet ... eller, jeg har da prøvet!

-Anskaf et visa-elektron kort. Det er et hæve-kort for teenagere.
Vær måned hæver du et bestemt beløb, som du må bruge - Og det er FORBUDT at bruge mere end det faste beløb.
Når måneden så er gået kan du se om der er penge tilbage. Hvis der er, så lægger du dem i en special-indkøbt sparegris. Og en dag hvor du finder en must-have ting, som koster mere end måneds-beløbet, så bruger du opsparingen i sparegrisen.

-Vær gang du ser en ting du virkelig gerne vil have, skal du lade vær med at købe den! Du skal bare gå videre, og hvis du efter en time eller to, stadig tænker på tingen, må du købe den - I nogle tilfælde vil du faktisk helt glemme tingen!
Det er hårdt i starten, men man vender sig til det, og til sidst(hvis man er stærk og har viljestyrke) vil man være fri for sit shoppe-gen.

-BARE HOLD DIG FRA BUTIKKERNE! Lad vær med at nærme dig butikker og andre handelssteder. Internet-butikker er også bandlyst!
Det her er en hård metode og man skal virkelig vide hvad man går indtil hvis man vælger denne kur - Men tro mig, det virker.

Men piger, måske må vi bare erkende at shoppe-genet altid vil være i os. Vi er født med det og vi kan aldrig komme af med det. Måske er det en evig sygdom. Hmmm, ligemeget hvor vores utrolige lyst til shopping kommer fra, så må vi huske at genbrug og vintage også kan være fedt - vi må holde fast i det gode og billige!

Hvis i vælger at følge et råd, er i velkomne til at kommentere lidt om hvordan det går. I er også velkomne til at komme med flerer råd og idéer:D

-Pink Panter

4 kommentarer:

  1. Jeg er også shop-a-holic, til det sygelige... Det er forfærdeligt - men gode råd du kommer med...!

    SvarSlet
  2. Gode råd. Jeg tror bare ikke jeg ville kunne holde det ud XDD'.

    - Helena :3

    SvarSlet
  3. Tro mig, det er sgu heller ikke helt nemt!xD

    SvarSlet